Om en känsla man egentligen inte får känna

Det finns de känslorna man egentligen inte får känna. De som är fula och förbjudna. Att vara svartsjuk måste vara den största synden av de alla. Man får inte vara svartsjuk utan anledning, och är man det så har man problem att lita på folk och då är man också en dålig människa. Människor som tror så vill jag bara säga åt, jag vill berätta för dem att jag har också varit svartsjuk och den som drabbas värst av det, det är jag själv. Det är min hjärna som svartsjukan äter upp och det är jag som måste tampas med mina trust issues. Det är jag som varit med killar som svikit mitt förtroende och det är jag som måste handskas med att jag numera tror att alla jag träffar försöker lura mig bakom min rygg, även fast jag innerst inne vet att det inte alls är så. Men det är precis det som är grejen med svartsjuka, precis som med alla andra känslor - de står utanför ens kontroll.

Så träffar man någon som har älskat högt och mycket precis innan han träffade dig och så bubblar tviveln, den förbjudna svartsjukan och förtvivlan över. Han kommer aldrig kunna älska mig lika mycket som han älskade henne.

"Hur kan man älska någon som har älskat någon förut?" sjöng Melissa Horn i en låt som jag har hört tio tusen gånger sen den kom.

Och nu finns det säkert de mer självsäkra, äldre, mognare människorna därute som inte kan relatera till detta men jag skiter i dem för det här handlar om alla som blir rädda och tvivlar när man stöter på sitt livs stora kärlek och han redan har varit med sitt livs stora kärlek.

Jag träffade en kille en gång som jag tyckte väldigt mycket om. Så fick jag höra om hans ex och hon verkade vara fantastisk. Allt det jag inte var - hennes skämt var roligare, hon var mer klipsk, hans vänner avgudade henne, självklart var hon mycket snyggare. Framför allt hade hon känt honom i flera år och kunde honom tusen gånger bättre än vad jag gjorde. Hon kände till hans rörelser, dofter och smaker. Med en blick kunde hon avgöra hans mående och hon kände till alla hans hemligheter, så som det är efter att man har varit med någon i flera år. Vad är väl en förälskelse att jämföra med det? Alltsammans gjorde mig hjärtekrossad. Jag trodde inte att jag hade en chans.

Så en dag fick jag äntligen träffa den här underbara unga kvinnan, som var vacker som en dag. Jag fick se de två tillsammans och då såg jag det jag inte hade sett innan, hur de kunde varandra utan och innan men hur kärleken hade runnit ut. Där fanns en stor respekt, förståelse, värme och visst älskade de varandra så högt, men de var inte kära för den tiden var förbi dem. Det är anledningen till varför han gick hem med mig om nätterna och inte med henne, för att jag var hans förälskelse och hon var någon han älskade högt men inte var kär i längre.

Såhär i efterhand brukar jag tänka att alla gamla kärlekar är som hon. Högt älskade, men inte längre just en kärlek. För det är jag.

 

- Krönika skriven av mäktiga Michela Forni

We don't speak americano

 
Har blivit väldigt mycket videos på sistonde, hoppas det bara är roligt, haha. Jag och Sara satt utanför Coop i tisdags vid halv nio på kvällen och tänkte "ska vi inte åka ut med båten och sova i den inatt?" Självklart! Vi ringde de andra två medlemmarna och till allas förvåning så kunde alla. Väl i båten så satt vi och pratade, åt godsaker och vid två tiden drog vi ner kapellet och tog på oss filtar och låg och tittade på stjärnorna. Hur mysigt som helst! Vindstilla, stjärnklart, inga mygg och flera stjärnfall. 
 
Vi somnade runt fyra och runt sju tog vi båten och åkte ut till en plats där vi brukar vara. Där hoppade vi från båten, solade och pratade om sånt som vi brukar göra. Hade en sån trevlig natt/dag med mina tjejer.

Flytta på dig

Okej, dethär med att blogga har inte varit min starkaste sida de senaste dagarna. Dels för att OS har varit som jag dagligen har följt. Och avslutningscermonim var en klass för sig. Mäktigt och helt helt helt fantastiskt. Spice Girls var ju hur bra som helst, som vanligt! Sen har Robin varit hos mig några dagar, gymmat i princip varje dag och så har jag sovit i båten med fantastic 4. Bilder och klipp från de kommer senare. 
 
Som vi brukar göra, så spelar vi in klipp till killarna. Här är en av de som vi gjorde i måndags.