GRÄSET ÄR ALDRIG GRÖNARE

"Jag är omringad av tjejkompisar som "vill ha en pojkvän". De är ständigt på jakt som någon sorts hungrig lejonhona. Varenda man man talar med blir ett potentiellt offer. Otaliga dejtkvällar promenerar med i takt med livets gång och vissa är faktiskt riktigt roliga. En del blir flera dejter, någon som kanske kan snuddas vid förälskelse, sedan tillbaka till singellivet igen. Andra blir inget mer än ett gott skratt på ett gäng framtida tjejmiddagar. Vissa lägger ner flera timmar dagligen på att chatta med potentiella kap på Facebook, använda sig av dejting-appar på telefonen och signar upp sig på Happy Pancake. Många sneglar bittert på de nykära paren längst gatorna och vill också känna samma sak som huvudrollerna i de romantiska komedierna. Vem vill inte det egentligen, för finns det något härligare än riktigt, äkta kärlek? Finns det något som bombar kroppen med mer endorfiner än en nyförälskelse? Det gör ju inte det.

Men singlarna glömmer bort allt det magiska som finns när man faktiskt är helt och hållet singel. Till exempel den relationen man bygger med sina vänner. Det finns få saker som är så härliga som bandet man skapar med sina vänner när man är singel, för man gör alla de saker som par gör ihop med varandra. Man tar hand om varandra och är tillgänglig på ett väldigt fint sätt. Vännerna kommer alltid i första hand. Man tittar på film med vänner som har exakt samma smak på film och när man väljer lösgodis är det bara favoriter i skålen. Man kan sitta kvar flera timmar extra på jobbet och få en chef som aldrig varit nöjdare med en anställd. Man får chans att verkligen, på riktigt, bli bästa vän med sig själv. Det viktigaste man kan vara. Kanske viktigast av allt så får man välja själv hur man ska må när man vaknar och hur man vill må när man går och lägger sig. Det finns ingen där som kan vända upp och ner på ditt liv när du minst anar det. Att vara singel är tillfällen i livet där man får lägga sig själv 100% i fokus, tänka på sig själv, bli bästis med sig själv, lära sig älska sig själv mer än någon annan. Det finns inget egoistiskt med det, det är något av det viktigaste man kan göra mot sig själv i livet och därför hoppas jag att alla singlar verkligen fullt ut njuter av sitt eget sällskap. Sen, när man minst anar det, kommer kärleken och hälsar på igen och då är den som alltid mer än välkommen. Men om den lämnar och försvinner, ja, då har man ändå alltid kvar sig själv - den finaste man har i livet."

- Jag älskar att läsa krönikor och min favorit är såklart Michaela Forni. Och denna krönika, är just nu min favorit. 

Att man faktiskt kan släppa taget

Man vet att man har gått vidare, vuxit ifrån, mognat och släppt taget när man får höra saker hela tiden och kommer på sig själv med att inte bry sig längre. Not even little. Not even at all.

 Så till dig som sitter med ett krossat hjärta på grund av "mannen i ditt liv". Han är inte mannen i ditt liv för mannen i ditt liv gör inte så mot dig. Det kommer att komma till en punkt där du slutar bry dig. När du ser honom på stan, ger honom en kram och sedan jäktar vidare mot en vän som står och väntar. Då du till och med glömmer bort att berätta för din bästis att du sprang in i honom för det är inte en big deal längre. Det är en no deal.

 Ibland önskar jag att jag kunde pränta in det här i varenda krossad människa. Mest eftersom jag själv är så jävla fascinerad över allt det här själv. Det går!!!

- bästa bästa Michaela Forni

90-talister

Jag och några kompisar pratade för några dagar sen om hur fort tiden har gått. Tiden har bara runnit iväg och utan att man har tänkt på det så spciellt mycket så har vi 90-talister varit med om så mycket på så kort tid. Som när den förra generationen, dvs våra föräldrar, berättar om hur de levde när de var små. Då de växte upp med svartvit TV (och jag trodde att de levde svartvitt också......) och barnprogrammen varande i en halvtimme. Sen under deras uppväxt kom hockeyfrillan att vara den frisyr som alla ville ha och "Hajk" var programmet alla kollade på. Och Staffan Westerberg (vem fan var det?), som tydligen förstörde en hel generation (enligt pappa) med programmet "Vilse i pannkakan". Filmstjärne-kort och bokmärken byttes med varandra. Sen var det självklart discon på fredagkvällarna.
 
När jag var liten satt jag väldigt mycket framför datorn och tv:en. Jag tittade på tecknat, serier, filmer och spelade spel och var medlem på olika hemsidor. Kommer ni ihåg "Bilddagboken"? Eller kanske "Lunarstorm"? Då man betalade för PRO bara för att ens profil skulle se bra ut. Kvällens höjdpunkt var såklart klockan 18.00, då "Bolibompa" sändes på svt, varje vardag. Den stora gröna draken och "super snälla silver Sara". Eller "Björnes magasin" och "Fem myror är fler än fyra elefanter". Kommer ni ihåg vad som gick på helgmornar då? "Nicke och Nilla". Längtade efter det programmet. All musik och uppdragen dom skulle göra. Eller när jag, pappa och madde satt i soffan och kollade på "Dr. Mugg". Gud... det finns så mycket jag bara skulle kunna rabbla upp. Programmen som jag hatatade "Teletubbies", "Myror i brallan", "Bumbibjörnarna", "Baltazar" och "Vi rockar fett, ÅH Damöb, vi rockar fett". 
 
Okej.. Några program för de "äldre" som man kollade på var "Vintergatan" och "REA". Jag vet inte om ni kommer ihåg det, men det var barn som kollade undersökningar och gjorde tester och sjöng "REA REA REA REA REA REAGERA". Sen äventyrs programmet "Wild Kids". För de som var vetenskapsintresserade fanns "hjärnkontoret". Sportprogrammet "Lilla sportspegeln". Något annat som är svenskt som man kommer ihåg är såklart filmerna om Bert och serien "Eva och Adam". Fan vad jag älskade den serien och fan vad jag tyckte Adam var snygg i sin läckra pottfrisyr. Vi får inte glömma "Sune sommar". Då Sune åt snus, Håkan blev påkörd och när Rudolf skulle köpa negerbollar. Erkänn... att julkalander-programmen var sååååå mycket bättre förr. Med "Caspar i Nudådalen" och "Mysteriet på Greveholm" i spetsen. 
 
Sen har vi filmerna som man har växt upp med. "Harry Potter" är en och gissa när den första filmen kom ut "De vises sten".... 2001! Det är ju förfan 11 år sedan och jag var 7 år. Det är ju helt sjukt. Första "Pirates of the Caribbean" filmen kom 2003. "High school musical" kom 2006. Om jag säger ett stort blått monster som går igenom dörrar och ett grönt träsktroll? "Monsters Inc" och "Shrek" kom ut 2001. Det känns ju som om det var nyss man kom på de två figurerna. Appropå "Shrek" (han liknar fan pappa HAHAHAH)
 
Sen har vi programmen som gick på "Disney channel", "Nickelodeon" och "Cartoon network". Sista programmet med "Lloyd i rymden" sändes 2004. "Power puff pinglorna" sändes för första gången för 14 år sedan. Eller modiga "Kim Possible", bebisarna i "The rugrats", skolans coolaste gäng i "Rasten", tjejtjusaren "Johnny Bravo", skejtaren "Rocket power", tjejen som klarar allt "Dora utforskaren" och den amerikanska fotbollen "Hey Arnold".
 
Modet, hur var det? Benvärmare, öronmuffar och en virkad mössa. I skolan hade man bänkar med lock på. En annan sak som jag kommer ihåg är typ att varannan unge hade en "tamagotchi" och en "jojo". Eller när man gjorde fingerlekar med hjälp av ett snöre, då man kunde göra kaffekoppen och eiffeltornet. Vad fan är en iPod mot en freestyle? Killarna kastade "kulor" och "Pokemon"-kort mot varandra mot en vägg och den som kom längst bort vann. Sen kom "Digimon", vilket inte var lika populärt. Tjejerna hoppade hopprep, gjorde olika loppor och lekte "under hökens vingar kom". Det var "walkie talkie" man använde sig av och en del hade brevvänner. Man beställde inte eller laddare ner filmer. Man hyrde och använde sig av VHS. Godiset som skulle ta ett år för att slicka upp hette "evighetskulan". När melodifestivalen för barn kom och "Superduperkille" kom att bli en hit. Snake var det enda mobilspelet man spelade. 
 
Några kändisar man kände till var såklart Hillary Duff som spelade i "Lizzie McGuire", "Mitt liv som popstjärna", "Fullt hus", "The perfect man", och fina filmen "A cinderella story". Lindsay Lohan som spelade i "Freaky friday", "Mean girls" och klassikern "Föräldrafällan". Tvillingarna Olsen, Mary-Kate och Ashley, som spelade bland annat i "En galen dag i New York" och "When in Rome". Carolina Klüft, när hon var som bäst, OS i Aten 2004. Killarna man drägglade efter var idol-Ola, fame factory-Jimmy Jansson, Darin-med-tandställningen och David Beckham. Låtar man kände till: alla Markoolio låtar, "Crazy frog", "Daddy DJ", "Big big girl", "Bailando", den alla kunde dansen till "Macarena", Barbie girl" och "Wannabe" med en av världens kändaste grupp "Spice girls". Andra grupper/artister var: "Sclub 7", "Britney brittan Spears" och "Aqua", 
 
Men visst känns det som om det var nyss OC sändes på TV (ej repris) och som "Ingen vill veta vart du köpt din tröja" spelades på radion? Undrar vad nästa generation kommer att säga om oss när vi är vuxna. Instagram och Facebook är sååå tråkigt? Hur man kan kunde tycka att vampyrer är sexiga? Varför alla använde sig av iPhone? Varför tjejer ville ha en fet utväxt?  Eller vem fan var Justin Bieber? Det återstår att se....