den fetaste negern jag någonsin har sett

"den fetaste negern jag någonsin har sett"
visst låter det hemskt? hur kan någon säga så? själv har jag fått levt med den meningen i några år nu. det är nog den absolut värsta, nej inte bara värsta, också den elakaste kommentaren jag har fått höra. jag var 13 år. jag kommer inte ens ihåg hur jag mådde eller reagerade när jag fick läsa det, av några som tyckte det var roligt. men jag kommer fortfarande ihåg meningen. det har satte sig fast i min hjärna och vill på något sätt att jag ska komma ihåg det, än idag.

 

jag har alltid haft dåligt självförtroende. jag är halvutländsk och har alltid varit större än mina kompisar. jag förstår inte det roliga i att slänga ur sig elaka kommentarer om att jag är halv utländsk? är det så farligt, vad spelar det egentligen för roll? ska jag färga håret, ögonbrynen och ögonfransarna blondt? ska jag skaffa blåa linser? eller ska jag skära bort mina lår, vader, mage och armar bara för att vara lika smal som alla andra? det är helt sjukt egentligen varför man inte kan vara sig själv utan att få höra kommentarer.

 

jag måste sluta att klanka ner på mig själv såhär, bara för att vara omtyckt. det är inte värt det, efter så som jag har mått under åren. vad har jag gjort för att få höra sånt? har jag stört er på något sätt? jag förstår inte vad som är felet. tar jag för mycket plats på gatorna eller blir brunare än er på somrarna? jag måste sluta att jämföra mig med andra, ta åt mig och tycka att jag är ful, fet och neger. för jag kommer alltid att vara jag. jag föddes som mig själv och jag ska dö som mig. så det är dags att jag börjar att acceptera mig själv och skita i vad omgivningen tycker.

 

jag ser ljust på framtiden, det är nog det som är min räddning. för jag vet, att jag i framtiden kommer att kolla tillbaks på det som har varit och le. jag ska le mot er som har kallat mig fet, ful och äcklig. allt ni var ute efter var att klanka ner på mig, få mig att känna mig värdelös, få mig att gråta. men istället, ska jag vända mig om, kolla på er och le. ni ska inte få som ni ville, det är inte jag som har varit elak. det är ni.

 

till er som har dåligt självförtroende, precis som jag. bara för att folk kallar dig ful, fet eller äcklig, så betyder det inte att du är det. det spelar ingen roll vad de säger, allt som spelar roll är vad du själv tycker om dig. you are beautiful, just the way you are. var bara dig själv och le mycket. du är tillräckligt bra. det är inget fel på dig. du förtjänar inte att må dåligt bara för att några idioter mår bra över att klanka ner på människor.

 

och till er killar som tyckte det var roligt att kalla mig för den fetaste negern ni någonsin har sett, tack. ni har inte bara fått mig att falla ett flertal gånger. ni har också fått mig att bli stark som person. jag faller ofta, men jag orkar att resa mig igen. så jag är inte så tung och fet som ni påstår, jag lovar.